Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Četrti teden v marcu

Za četrti teden marca predstavljamo nov nabor obrokov, ki prinašajo svežino in raznolikost na vaš jedilnik. Vsak dan ponuja edinstvene kombinacije, ki zagotavljajo uravnoteženo prehrano z uporabo sezonskih sestavin, brez ponavljanja prejšnjih jedi.

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Četrti teden v marcu
Račka z kromprijem in brstičnim ohrovtom, avtor slike Missvain

Pozdravljeni v našem zdravem pomladnem jedilniku za vsejedce.

Naš jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar. 😋

Tedenski jedilnik za marec: 4. teden (14. - 31. marec)

Za četrti teden marca smo pripravili zdrav in raznolik tedenski jedilnik, ki združuje klasične in inovativne obroke z uporabo sezonskih sestavin, dostopnih v trgovinah.

Vsak obrok je zasnovan tako, da je enostaven za pripravo doma in zagotavlja uravnotežen vnos hranil.

Vsak obrok ponuja dve možnosti: eno z osnovnimi, znanimi kombinacijami za udobje ter drugo z nenavadnimi, a zanimivimi kombinacijami za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega.

Ponedeljek

Zajtrk
Klasično: Polnozrnati toast z ricotto in svežimi figami.
Inovativno: Chia puding z mandljevim mlekom, borovnicami in kokosom.

Kosilo
Klasično: Goveji burger s polnozrnatim kruhkom, svežo solato in paradižnikom.
Inovativno: Hladna bučkina juha s kislo smetano in koprom.

Večerja
Klasično: Pečen puran z rožmarinom, ob strani kuskus s pečeno zelenjavo.
Inovativno: Falafel kroglice na posteljici iz sveže rukole s tahini prelivom.

Prigrizek
Klasično: Sveže narezane kumare in paprika s skuto.
Inovativno: Domači protein bars z oreščki, semeni in temno čokolado.

Torek

Zajtrk
Klasično: Jajca na oko s popečenimi paradižniki na strani.
Inovativno: Zelenjavni smoothie z avokadom, kumaro, špinačo in lanenimi semeni.

Kosilo
Klasično: Piščančji file na žaru s pečeno zelenjavo in kvinojo.
Inovativno: Solata iz belega fižola, rukole, sušenih paradižnikov in bazilike.

Večerja
Klasično: Domača pizza s paradižnikom, mocarelo in svežo baziliko.
Inovativno: Quiche z brokolijem in feto, postrežen s stransko solato.

Prigrizek
Klasično: Grški jogurt z medom in oreščki.
Inovativno: Avokadov mousse s kakavom in medom.

Sreda

Zajtrk
Klasično: Kuhana jajca s polnozrnatimi toasti in maslom.
Inovativno: Ovseni kosmiči preliti z zelenim čajem, dodatek svežih malin.

Kosilo
Klasično: Klasična Cezar solata s piščančjim filejem, krutoni in parmezanom.
Inovativno: Pečena rdeča pesa s kozjim sirom, orehi in svežo meto.

Večerja
Klasično: Losos na žaru s teriyaki omako, ob strani pečen riž z zelenjavo.
Inovativno: Veganski bolognese s špageti iz bučk.

Prigrizek
Klasično: Jabolko ali hruška.
Inovativno: Kokosove kroglice s kurkumo in limeto.

Četrtek

Zajtrk
Klasično: Jogurt s svežim sezonskim sadjem in granolo.
Inovativno: Toast z avokadom, posipan s semeni granatnega jabolka.

Kosilo
Klasično: Domači piščančji nuggeti s pečenim krompirčkom in tartar omako.
Inovativno: Zelenjavna minestrone juha s pestom in parmezanom.

Večerja
Klasično: Spaghetti aglio e olio s peperoncinom in peteršiljem.
Inovativno: Zelenjavni kebabi na žaru s tzatziki omako.

Prigrizek
Klasično: Skodelica svežih jagod ali drugo sezonsko sadje.
Inovativno: Zelenjavni chips iz pečice s humusom.

Petek

Zajtrk
Klasično: Beljakovinske palačinke z naravnim jogurtom in svežimi jagodami.
Inovativno: Napitek iz matche, banane, špinače in mandljevega mleka.

Kosilo
Klasično: Solata z mešano zelenjavo, feta sirom in olivnim oljem.
Inovativno: Mrzla ramen solata z edamame, korenčkom, kumaro in sezamovim prelivom.

Večerja
Klasično: Pečena piščančja bedra z medom in gorčico, ob strani zelenjavni couscous.
Inovativno: Tofu tikka masala s kokosovim mlekom in korijandrom.

Prigrizek
Klasično: Pest nesoljenih mandljev.
Inovativno: Presni zelenjavni spring rollsi s peanat dipping omako.

Sobota

Zajtrk
Klasično: Ovsena kaša s cimetom, jabolkom in kapljico medu.
Inovativno: Vegan smoothie bowl z acai jagodami, banano in kokosom.

Kosilo
Klasično: Sendvič s puranjimi prsmi, avokadom, in svežo solato na polnozrnatem kruhu.
Inovativno: Korenčkova juha z ingverjem, kokosovim mlekom in svežim koriandrom.

Večerja
Klasično: Domači ravioli s špinačo in ricotto, postreženi s paradižnikovo omako.
Inovativno: Pečene paprike, polnjene z rižem, črnim fižolom, koruzo in začimbami.

Prigrizek
Klasično: Grški jogurt z borovnicami in malo medu.
Inovativno: Mango lassi z jogurtom, kardamomom in medom.

Nedelja

Zajtrk
Klasično: Francoski toast s svežimi jagodami in javorjevim sirupom.
Inovativno: Veganska omleta iz čičerikine moke s svežo zelenjavo.

Kosilo
Klasično: Piščančji file na žaru s pečenim krompirjem in zeleno solato.
Inovativno: Quinoa solata z mangom, avokadom, rdečo čebulo in limetinim prelivom.

Večerja
Klasično: Goveji golaž s polento.
Inovativno: Indijski lentil dahl s kokosovim mlekom in svežim koriandrom.

Prigrizek
Klasično: Sveže korenčkove palčke z jogurtovo omako.
Inovativno: Pečeni brstični ohrovt s česnom in parmezanom.


Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Prvi teden v marcu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Drugi teden v marcu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Tretji teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail