Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Tretji teden v aprilu
Za tretji teden aprila predstavljamo nove recepte, ki so enostavni za pripravo in se ne ponavljajo od prejŔnjih tednov. Vsak obrok je zasnovan tako, da združuje zdravje, preprostost in okus s poudarkom na pomladanskih sestavinah.
Pozdravljeni v naŔem zdravem pomladnem jedilniku za vsejedce.
NaÅ” jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar. š
Tedenski jedilnik za april: 3. teden (16.- 22. april)
Za tretji aprilski teden smo pripravili zdrav in raznolik tedenski jedilnik, ki združuje klasiÄne in inovativne obroke z uporabo sezonskih sestavin, dostopnih v trgovinah.
Vsak obrok je zasnovan tako, da je enostaven za pripravo doma in zagotavlja uravnotežen vnos hranil.
Vsak obrok ponuja dve možnosti: eno z osnovnimi, znanimi kombinacijami za udobje ter drugo z nenavadnimi, a zanimivimi kombinacijami za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega.
Ponedeljek
Zajtrk
KlasiÄno: Kuhana jajca s popeÄenimi paradižniki na strani.
Inovativno: Avokadov smoothie z limeto in chia semeni.
Kosilo
KlasiÄno: Solata z rdeÄo leÄo, kumarami in feta sirom.
Inovativno: Hrustljavi ÄiÄerikini taco z avokadovo salsom.
VeÄerja
KlasiÄno: PeÄena postrv s timijanom, limono in mladim krompirjem.
Inovativno: Kvinoja s peÄeno zelenjavo in pestom.
Prigrizek
KlasiÄno: Narezane kumare z jogurtovim dipom.
Inovativno: Zamrznjeni jogurtovi prigrizki z borovnicami.
Torek
Zajtrk
KlasiÄno: SendviÄ s kuhano Å”unko, sirom in svežo solato.
Inovativno: Kokosov jogurt z granolo in svežim sadjem.
Kosilo
KlasiÄno: Zelenjavna juha s sezonsko zelenjavo in pestom.
Inovativno: Rukolna solata z breskvami, prÅ”utom in balzamiÄnim prelivom.
VeÄerja
KlasiÄno: PiÅ”ÄanÄja bedra peÄena z medom in gorÄico.
Inovativno: Tofu steak s sezamom in sojino omako.
Prigrizek
KlasiÄno: Sveže jagode.
Inovativno: Krekerji s kremnim sirom in svežim drobnjakom.
Sreda
Zajtrk
KlasiÄno: Ovsena kaÅ”a z banano in orehi.
Inovativno: Zeleni detox smoothie z jabolkom, kumarico in ingverjem.
Kosilo
KlasiÄno: Caprese sendviÄ z mocarelo, paradižnikom in baziliko.
Inovativno: Solata iz Ärne kvinoje s papriko, koruzo in limetinim prelivom.
VeÄerja
KlasiÄno: PeÄeni krompir z zeliÅ”Änim maslom in solato.
Inovativno: Zelenjavni curry z rdeÄo leÄo.
Prigrizek
KlasiÄno: Skodelica meÅ”anega svežega sadja.
Inovativno: PeÄene buÄne semena s soljo in papriko.
Äetrtek
Zajtrk
KlasiÄno: JajÄni sendviÄ z majonezo in svežo solato.
Inovativno: Mango smoothie bowl s kokosom in granolo.
Kosilo
KlasiÄno: KlasiÄna solata z jajcem, tuno in olivami.
Inovativno: Zelenjavne spring rolle s tajsko omako.
VeÄerja
KlasiÄno: DomaÄa pizza s paradižnikom, mocarelo in rukolo.
Inovativno: Zelenjavne testenine z avokadovo omako.
Prigrizek
KlasiÄno: GrÅ”ki jogurt s Äebeljim prahom.
Inovativno: Narezano rdeÄe zelje s kapljico limoninega soka.
Petek
Zajtrk
KlasiÄno: MleÄni riž s cimetom in jabolki.
Inovativno: Ovseni kosmiÄi namoÄeni Äez noÄ s kokosovim mlekom in mango.
Kosilo
KlasiÄno: Solata s peÄenim piÅ”Äancem, avokadom in paradižnikom.
Inovativno: Hladni rezanci s sezamovim oljem in zelenjavo.
VeÄerja
KlasiÄno: PeÄena svinjska ribica s peÄenimi brstiÄnimi ohrovti.
Inovativno: Falafel kroglice s tahini prelivom in kislo zelje.
Prigrizek
KlasiÄno: Pest meÅ”anih oreÅ”Äkov.
Inovativno: Sveža redkev z morsko soljo.
Sobota
Zajtrk
KlasiÄno: Beljakovinske palaÄinke z jogurtom in svežim sadjem.
Inovativno: Avokadov toast z radiÄem in poÅ”iranim jajcem.
Kosilo
KlasiÄno: SendviÄ z roast beefom, gorÄico in rukolo.
Inovativno: Zelenjavna paella z artiÄokami in grahom.
VeÄerja
KlasiÄno: PeÄen losos s Å”parglji na žaru.
Inovativno: Veganski burger s ÄiÄeriko in avokadovo omako.
Prigrizek
KlasiÄno: Jabolko ali hruÅ”ka.
Inovativno: Zamrznjeni jogurtovi prigrizki z borovnicami in listiÄi temne Äokolade.
Nedelja
Zajtrk
KlasiÄno: KmeÄka omleta s Å”unko, sirom in papriko.
Inovativno: Kvinojina kaŔa s cimetom, jabolki in orehi.
Kosilo
KlasiÄno: PeÄena piÅ”ÄanÄja prsa z rožmarinom, ob strani peÄena zelenjava.
Inovativno: StroÄji fižol v solati s ÄeÅ”njevim paradižnikom in feto.
VeÄerja
KlasiÄno: DomaÄi njoki s paradižnikovo omako in baziliko.
Inovativno: Zelenjavna lazanja z buÄkami, Å”pinaÄo in skuto.
Prigrizek
KlasiÄno: Kruhki s skuto in svežim drobnjakom.
Inovativno: Kokosovi Äipsi s Å”Äepcem soli.
Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Prvi teden v aprilu
Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Drugi teden v aprilu
Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Äetrti teden v aprilu