Enostaven vegetarijanski jedilnik - Četrti teden v marcu

V četrtem tednu vam predstavljamo jedi iz celega sveta, pripravljene s svežimi marčevskimi sezonskimi sestavinami. Uživajte v raznolikosti okusov! 🌍 🍽️

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Četrti teden v marcu
Falafel in avokado

Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za vegetarijance, zasnovanem z mislijo na zdravo prehranjevanje.

Naš jedilnik je poln okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih vsem, ki sledijo vegetarijanski prehrani. 😋

Tedenski jedilnik za marec: Četrti teden (23. - 29. marec)

V tem jedilniku boste našli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.

Vsak dan ponuja dve možnosti: klasično in malo drugače, da zadovolji različne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.

Ponedeljek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Smoothie z banano, jagodami, pomarančnim sokom in chia semeni.
    • Malo drugače: Sendvič s hruško, rikoto, orehi in medom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s pečenimi sladkimi krompirji, šparglji in paradižnikom.
    • Malo drugače: Pad Thai z rezanci iz riža, zelenjavo in arašidovim prelivom.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečena paprika polnjena s kvinojo, zelenjavo in paradižnikovo omako.
    • Malo drugače: Vegetarijanski curry s krompirjem, grahom, kokosovim mlekom in koriandrom.

Torek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Ovsena kaša s kokosovim mlekom, mango in mandljevim maslom.
    • Malo drugače: Smoothie z avokadom, ananasom, kokosovim mlekom in limetinim sokom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s šparglji, grahom in parmezanom.
    • Malo drugače: Grčka solata s češnjevimi paradižniki, kumaro, olivami, feta sirom in orehovim prelivom.
  • Večerja:
    • Klasično: Polenta s pečenimi gobami, špinačo in parmezanom.
    • Malo drugače: Vegetarijanski chili sin carne s črnim fižolom, koruzo, papriko in koriandrovim pestom.

Sreda

  • Zajtrk:
    • Klasično: Grški jogurt z medom, orehi in borovnicami.
    • Malo drugače: Smoothie z rdečo peso, ingverjem, pomarančo in limoninim sokom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s pečeno rdečo peso, korenčkom in feta sirom.
    • Malo drugače: Pad See Ew z riževimi rezanci, brokolijem, korenčkom, jajčevcem in sojino omako.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečeni krompirček s čičerikinim humusom in zelenjavo.
    • Malo drugače: Quinoa s pečeno bučo, papriko, čičeriko in tahini prelivom.

Četrtek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Smoothie z banano, ananasom, kokosovim mlekom in chia semeni.
    • Malo drugače: Sendvič s humusom, avokadom, paradižnikom in rukolo.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s šparglji, zelenimi grahovci in parmezanom.
    • Malo drugače: Pica s pečeno rdečo peso, kozjim sirom, rukolo in balsamičnim prelivom.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečene paprike polnjene s kvinojo, lečo in zelenjavo.
    • Malo drugače: Pad Thai z rezanci iz riža, tofu, zelenjavo in arašidovim prelivom.

Petek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Grški jogurt z granolo, jagodami in javorjevim sirupom.
    • Malo drugače: Ovsena kaša s kokosovim mlekom, manga, pomarančami in pistacijami.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s pečenimi rdečimi paprikami, artičokami in olivami.
    • Malo drugače: Falafel wrap s humusom, zelenjavo, tahinijem in peteršiljem.
  • Večerja:
    • Klasično: Riževi rezanci s pečenim tofu in zelenjavo.
    • Malo drugače: Veganski burrito s fižolom, korenjem, papriko, avokadom in pikantno salsa omako.

Sobota

  • Zajtrk:
    • Klasično: Ovsena kaša s kokosovim mlekom, borovnicami in mandljevim maslom.
    • Malo drugače: Sendvič z rikoto, medom, jagodami in svežo meto.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s pečenimi šampinjoni, artičokami in olivami.
    • Malo drugače: Kuskus s pečeno bučo, rukolo, feta sirom in pinjolami.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečena paprika polnjena s kvinojo, zelenjavo in paradižnikom.
    • Malo drugače: Vegetarijanski curry s krompirjem, jajčevci, kokosovim mlekom in koriandrom.

Nedelja

  • Zajtrk:
    • Klasično: Smoothie z banano, ananasom, kokosovim mlekom in chia semeni.
    • Malo drugače: Ovseni kruhki s humusom, rezinami paradižnika in svežimi zelišči.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s šparglji, zelenimi grahovci in parmezanom.
    • Malo drugače: Quinoa solata s pečenimi sladkimi krompirji, šparglji, mandlji in tahini prelivom.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečeni krompirček s čičerikinim curryjem.
    • Malo drugače: Veganski burger s sladkim krompirjem, rukolo, avokadom in tahini prelivom.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Tretji teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail