Enostaven vegetarijanski jedilnik - Tretji teden v marcu
Odkrijte nove okuse v našem edinstvenem jedilniku za ta pomladni, ki združuje sezonske dobrote s nekaj fermentiranimi poslasticami.
Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za vegetarijance, zasnovanem z mislijo na zdravo prehranjevanje.
Naš jedilnik je poln okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih vsem, ki sledijo vegetarijanski prehrani. 😋
Tedenski jedilnik za marec: Tretji teden (16. - 22. marec)
V tem jedilniku boste našli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.
Vsak dan ponuja dve možnosti: klasično in malo drugače, da zadovolji različne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.
Ponedeljek
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt z medom in granolo.
- Malo drugače: Kefir s svežim sadjem in lanenimi semeni.
- Kosilo:
- Klasično: Solata s fermentiranim kimchijem.
- Malo drugače: Riževi rezanci z ohrovtom in miso omako.
- Večerja:
- Klasično: Riževa kaša s fermentiranim zeljem.
- Malo drugače: Tofu v sojini omaki z dušeno zelenjavo.
Torek
- Zajtrk:
- Klasično: Skuta s sadjem in oreščki.
- Malo drugače: Tempeh na toastu s paradižnikom in avokadom.
- Kosilo:
- Klasično: Rižota s fermentiranim tofujem.
- Malo drugače: Bulgur solata s bučkami in limonino omako.
- Večerja:
- Klasično: Pečena zelenjava s kvinojo.
- Malo drugače: Gratinirani šparglji s sirom in gorčično omako.
Sreda
- Zajtrk:
- Klasično: Ovsena kaša s suhimi slivami.
- Malo drugače: Jogurt z namočenimi chia semeni in jagodami.
- Kosilo:
- Klasično: Riževi rezanci s fermentiranim tofujem.
- Malo drugače: Polenta s pečenimi bučkami in tempehom.
- Večerja:
- Klasično: Riževa juha s fermentiranim kimchijem.
- Malo drugače: Zapečena paprika s feto in kvinojo.
Četrtek
- Zajtrk:
- Klasično: Avokado na toastu s popečenim jajcem.
- Malo drugače: Jogurt z domačim granolom in svežimi jagodami.
- Kosilo:
- Klasično: Rižota s fermentiranim zeljem.
- Malo drugače: Lečna solata s kislimi kumaricami in paradižnikom.
- Večerja:
- Klasično: Riževa kaša s kislim zeljem.
- Malo drugače: Quinoa z dušenim ohrovtom in kislo smetano.
Petek
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt s sadjem in medom.
- Malo drugače: Kefir z banano in lanenimi semeni.
- Kosilo:
- Klasično: Solata s fermentiranim tofujem.
- Malo drugače: Riževi rezanci s tempehom in zelenjavo.
- Večerja:
- Klasično: Zelenjavna rižota s fermentiranim kimchijem.
- Malo drugače: Pečene bučke s kvinojo in paradižnikovo omako.
Sobota
- Zajtrk:
- Klasično: Rženi kruh s humusom, avokadom in popečenimi češnjevimi paradižniki.
- Malo drugače: Ovsena kaša z jogurtom, granatnim jabolkom in sezamovimi semeni.
- Kosilo:
- Klasično: Riževa solata s pečenim krompirjem, rdečo peso in feta sirom.
- Malo drugače: Quinoa z beluši, pečeno bučo in orehi, začinjeno z limoninim sokom.
- Večerja:
- Klasično: Testenine s paradižnikovo omako, špinačo in pinjolami.
- Malo drugače: Pita s polento, bučkami, čičeriko in feta sirom, pečena do zlatorjave barve.
Nedelja
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt z domačo granolo, mandlji in suhimi slivami.
- Malo drugače: Pita s špinačo, feta sirom in jajcem na oko, postrežena s svežim avokadom.
- Kosilo:
- Klasično: Riževa solata s čičeriko, papriko, koromačem in pikantnim limoninim prelivom.
- Malo drugače: Pita z rdečo peso, pečeno bučo, pinjolami in kremnim sirom.
- Večerja:
- Klasično: Rižota s šparglji, grahom, parmezanom in limoninim sokom.
- Malo drugače: Kvinoja z bučkami, bučnimi semeni, rukolo in kozjim sirom, začinjeno s tahini prelivom.
Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu