Enostaven vegetarijanski jedilnik - Tretji teden v marcu

Odkrijte nove okuse v našem edinstvenem jedilniku za ta pomladni, ki združuje sezonske dobrote s nekaj fermentiranimi poslasticami.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Tretji teden v marcu
Sladki krompir z ananasom in sezamom

Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za vegetarijance, zasnovanem z mislijo na zdravo prehranjevanje.

Naš jedilnik je poln okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih vsem, ki sledijo vegetarijanski prehrani. 😋

Tedenski jedilnik za marec: Tretji teden (16. - 22. marec)

V tem jedilniku boste našli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.

Vsak dan ponuja dve možnosti: klasično in malo drugače, da zadovolji različne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.

Ponedeljek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt z medom in granolo.
    • Malo drugače: Kefir s svežim sadjem in lanenimi semeni.
  • Kosilo:
    • Klasično: Solata s fermentiranim kimchijem.
    • Malo drugače: Riževi rezanci z ohrovtom in miso omako.
  • Večerja:
    • Klasično: Riževa kaša s fermentiranim zeljem.
    • Malo drugače: Tofu v sojini omaki z dušeno zelenjavo.

Torek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Skuta s sadjem in oreščki.
    • Malo drugače: Tempeh na toastu s paradižnikom in avokadom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s fermentiranim tofujem.
    • Malo drugače: Bulgur solata s bučkami in limonino omako.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečena zelenjava s kvinojo.
    • Malo drugače: Gratinirani šparglji s sirom in gorčično omako.

Sreda

  • Zajtrk:
    • Klasično: Ovsena kaša s suhimi slivami.
    • Malo drugače: Jogurt z namočenimi chia semeni in jagodami.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževi rezanci s fermentiranim tofujem.
    • Malo drugače: Polenta s pečenimi bučkami in tempehom.
  • Večerja:
    • Klasično: Riževa juha s fermentiranim kimchijem.
    • Malo drugače: Zapečena paprika s feto in kvinojo.

Četrtek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Avokado na toastu s popečenim jajcem.
    • Malo drugače: Jogurt z domačim granolom in svežimi jagodami.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s fermentiranim zeljem.
    • Malo drugače: Lečna solata s kislimi kumaricami in paradižnikom.
  • Večerja:
    • Klasično: Riževa kaša s kislim zeljem.
    • Malo drugače: Quinoa z dušenim ohrovtom in kislo smetano.

Petek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt s sadjem in medom.
    • Malo drugače: Kefir z banano in lanenimi semeni.
  • Kosilo:
    • Klasično: Solata s fermentiranim tofujem.
    • Malo drugače: Riževi rezanci s tempehom in zelenjavo.
  • Večerja:
    • Klasično: Zelenjavna rižota s fermentiranim kimchijem.
    • Malo drugače: Pečene bučke s kvinojo in paradižnikovo omako.

Sobota

  • Zajtrk:
    • Klasično: Rženi kruh s humusom, avokadom in popečenimi češnjevimi paradižniki.
    • Malo drugače: Ovsena kaša z jogurtom, granatnim jabolkom in sezamovimi semeni.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s pečenim krompirjem, rdečo peso in feta sirom.
    • Malo drugače: Quinoa z beluši, pečeno bučo in orehi, začinjeno z limoninim sokom.
  • Večerja:
    • Klasično: Testenine s paradižnikovo omako, špinačo in pinjolami.
    • Malo drugače: Pita s polento, bučkami, čičeriko in feta sirom, pečena do zlatorjave barve.

Nedelja

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt z domačo granolo, mandlji in suhimi slivami.
    • Malo drugače: Pita s špinačo, feta sirom in jajcem na oko, postrežena s svežim avokadom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s čičeriko, papriko, koromačem in pikantnim limoninim prelivom.
    • Malo drugače: Pita z rdečo peso, pečeno bučo, pinjolami in kremnim sirom.
  • Večerja:
    • Klasično: Rižota s šparglji, grahom, parmezanom in limoninim sokom.
    • Malo drugače: Kvinoja z bučkami, bučnimi semeni, rukolo in kozjim sirom, začinjeno s tahini prelivom.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Četrti teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail