Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu
V tem jedilniku boste našli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.
Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za vegetarijance, zasnovanem z mislijo na zdravo prehranjevanje.
Naš jedilnik je poln okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih vsem, ki sledijo vegetarijanski prehrani. 😋
Tedenski jedilnik za marec: Drugi teden (8. - 14. marec)
V tem jedilniku boste našli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.
Vsak dan ponuja dve možnosti: klasično in malo drugače, da zadovolji različne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.
Ponedeljek
- Zajtrk:
- Klasično: Smoothie z banano, špinačo in mandljevim maslom.
- Malo drugače: Acai skleda s svežim sadjem in chia semeni.
- Fine dining: Parfait iz grškega jogurta, granole in gozdnih sadežev.
- Kosilo:
- Klasično: Rižota s šparglji.
- Malo drugače: Quinoa solata s pečeno bučo, feta sirom in granatnim jabolkom.
- Fine dining: Riževa kroglica s šparglji in paradižnikovo peno.
- Večerja:
- Klasično: Pire krompir s pečeno brokolijo.
- Malo drugače: Tofujev curry z basmati rižem.
- Fine dining: Pire krompir z žafranovo peno in pečenim cvetačnim zrezkom.
Torek
- Zajtrk:
- Klasično: Polnozrnati toast s kremnim avokadom.
- Malo drugače: Omleta z gobami, špinačo in parmezanom.
- Fine dining: Avokado krema s poširanim jajcem in zeliščnim kruhom.
- Kosilo:
- Klasično: Gratinirane testenine s paradižnikovo omako.
- Malo drugače: Rižota s šparglji in pečenimi šampinjoni.
- Fine dining: Testenine s tartufato omako in svežimi zelišči.
- Večerja:
- Klasično: Zelenjavna enolončnica.
- Malo drugače: Lečna juha z ingverjem, kokosovim mlekom in špinačo.
- Fine dining: Zeliščna juha s popečenimi pinjolami in timijanovim oljem.
Sreda
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt z medom in oreščki.
- Malo drugače: Chia puding s kokosovim mlekom in gozdnimi sadeži.
- Fine dining: Jogurtova skleda z granolo, medom in sezonskim sadjem.
- Kosilo:
- Klasično: Riževa solata s pečeno zelenjavo.
- Malo drugače: Bulgur solata s pečeno bučo, feta sirom in granatnim jabolkom.
- Fine dining: Rižota s pečeno zelenjavo, rukolo in parmezanom.
- Večerja:
- Klasično: Pečena zelenjava s krompirjem.
- Malo drugače: Tofujev stir-fry s sezonsko zelenjavo in sojino omako.
- Fine dining: Pečena zelenjava z zeliščnim pestom in kvinojo.
Četrtek
- Zajtrk:
- Klasično: Omleta z zelenjavo.
- Malo drugače: Smoothie s špinačo, banano in mandljevim maslom.
- Fine dining: Polnozrnati toast z avokadom, popečeno češnjevim paradižnikom in poširanim jajcem.
- Kosilo:
- Klasično: Solata s tuno in paradižnikom.
- Malo drugače: Rižota s šparglji in pečeno papriko.
- Fine dining: Zelenjavna paella z artičokami, čičeriko in črnimi olivami.
- Večerja:
- Klasično: Pire krompir s pečenim korenjem.
- Malo drugače: Lečna juha z ingverjem, kokosovim mlekom in špinačo.
- Fine dining: Krompirjeva kremna juha z jurčki in čebulo.
Petek
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt z granolo in svežimi jagodami.
- Malo drugače: Skutin kruh s kumarico in posušenimi paradižniki.
- Fine dining: Acai skleda z granolo, kokosom in sezonskim sadjem.
- Kosilo:
- Klasično: Riž s piščancem in zelenjavo.
- Malo drugače: Pečen krompir s čičerikino solato.
- Fine dining: Kremna rižota z beluši, parmezanom in limoninim oljem.
- Večerja:
- Klasično: Pečena piščančja bedra s pečeno bučko.
- Malo drugače: Pečen losos z zelenjavno kvinojo.
- Fine dining: Zapečeni bučkini zvitki s polento in pečenim paradižnikom.
Sobota
- Zajtrk:
- Klasično: Polnozrnati toast s pečenim jajcem in avokadom.
- Malo drugače: Smoothie z banano, jagodami in mandljevim maslom.
- Fine dining: Kruh s poširanim jajcem, avokadom in cherry paradižniki.
- Kosilo:
- Klasično: Rižota s šparglji.
- Malo drugače: Testenine s pečeno zelenjavo in paradižnikovo omako.
- Fine dining: Polenta s šampinjoni in svežo baziliko.
- Večerja:
- Klasično: Pečen krompir s skuto in zelišči.
- Malo drugače: Tofu stir-fry z azijsko zelenjavo.
- Fine dining: Pečena buča s kremnim rižem in čičerikinim pirejem.
Nedelja
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt s sadjem in granolo.
- Malo drugače: Omleta z gobami, špinačo in sirom.
- Fine dining: Zeliščna omleta s svežimi šparglji in parmezanom.
- Kosilo:
- Klasično: Riž s šparglji.
- Malo drugače: Rižota s čičeriko in pečeno zelenjavo.
- Fine dining: Bučkina juha s popečenimi pinjolami in svežo meto (enostavno pripravljeno, večje porcije).
- Večerja:
- Klasično: Pire krompir s pečeno zelenjavo.
- Malo drugače: Tofujev curry z basmati rižem.
- Fine dining: Kremna bučna juha s popečenimi bučnimi semeni.
Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu