Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu

V tem jedilniku boste našli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu
Čas, da si privoščite vegi pico ;)

Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za vegetarijance, zasnovanem z mislijo na zdravo prehranjevanje.

Naš jedilnik je poln okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih vsem, ki sledijo vegetarijanski prehrani. 😋

Tedenski jedilnik za marec: Drugi teden (8. - 14. marec)


V tem jedilniku boste našli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.

Vsak dan ponuja dve možnosti: klasično in malo drugače, da zadovolji različne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.

Ponedeljek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Smoothie z banano, špinačo in mandljevim maslom.
    • Malo drugače: Acai skleda s svežim sadjem in chia semeni.
    • Fine dining: Parfait iz grškega jogurta, granole in gozdnih sadežev.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s šparglji.
    • Malo drugače: Quinoa solata s pečeno bučo, feta sirom in granatnim jabolkom.
    • Fine dining: Riževa kroglica s šparglji in paradižnikovo peno.
  • Večerja:
    • Klasično: Pire krompir s pečeno brokolijo.
    • Malo drugače: Tofujev curry z basmati rižem.
    • Fine dining: Pire krompir z žafranovo peno in pečenim cvetačnim zrezkom.

Torek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Polnozrnati toast s kremnim avokadom.
    • Malo drugače: Omleta z gobami, špinačo in parmezanom.
    • Fine dining: Avokado krema s poširanim jajcem in zeliščnim kruhom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Gratinirane testenine s paradižnikovo omako.
    • Malo drugače: Rižota s šparglji in pečenimi šampinjoni.
    • Fine dining: Testenine s tartufato omako in svežimi zelišči.
  • Večerja:
    • Klasično: Zelenjavna enolončnica.
    • Malo drugače: Lečna juha z ingverjem, kokosovim mlekom in špinačo.
    • Fine dining: Zeliščna juha s popečenimi pinjolami in timijanovim oljem.

Sreda

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt z medom in oreščki.
    • Malo drugače: Chia puding s kokosovim mlekom in gozdnimi sadeži.
    • Fine dining: Jogurtova skleda z granolo, medom in sezonskim sadjem.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s pečeno zelenjavo.
    • Malo drugače: Bulgur solata s pečeno bučo, feta sirom in granatnim jabolkom.
    • Fine dining: Rižota s pečeno zelenjavo, rukolo in parmezanom.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečena zelenjava s krompirjem.
    • Malo drugače: Tofujev stir-fry s sezonsko zelenjavo in sojino omako.
    • Fine dining: Pečena zelenjava z zeliščnim pestom in kvinojo.

Četrtek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Omleta z zelenjavo.
    • Malo drugače: Smoothie s špinačo, banano in mandljevim maslom.
    • Fine dining: Polnozrnati toast z avokadom, popečeno češnjevim paradižnikom in poširanim jajcem.
  • Kosilo:
    • Klasično: Solata s tuno in paradižnikom.
    • Malo drugače: Rižota s šparglji in pečeno papriko.
    • Fine dining: Zelenjavna paella z artičokami, čičeriko in črnimi olivami.
  • Večerja:
    • Klasično: Pire krompir s pečenim korenjem.
    • Malo drugače: Lečna juha z ingverjem, kokosovim mlekom in špinačo.
    • Fine dining: Krompirjeva kremna juha z jurčki in čebulo.

Petek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt z granolo in svežimi jagodami.
    • Malo drugače: Skutin kruh s kumarico in posušenimi paradižniki.
    • Fine dining: Acai skleda z granolo, kokosom in sezonskim sadjem.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riž s piščancem in zelenjavo.
    • Malo drugače: Pečen krompir s čičerikino solato.
    • Fine dining: Kremna rižota z beluši, parmezanom in limoninim oljem.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečena piščančja bedra s pečeno bučko.
    • Malo drugače: Pečen losos z zelenjavno kvinojo.
    • Fine dining: Zapečeni bučkini zvitki s polento in pečenim paradižnikom.

Sobota

  • Zajtrk:
    • Klasično: Polnozrnati toast s pečenim jajcem in avokadom.
    • Malo drugače: Smoothie z banano, jagodami in mandljevim maslom.
    • Fine dining: Kruh s poširanim jajcem, avokadom in cherry paradižniki.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s šparglji.
    • Malo drugače: Testenine s pečeno zelenjavo in paradižnikovo omako.
    • Fine dining: Polenta s šampinjoni in svežo baziliko.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečen krompir s skuto in zelišči.
    • Malo drugače: Tofu stir-fry z azijsko zelenjavo.
    • Fine dining: Pečena buča s kremnim rižem in čičerikinim pirejem.

Nedelja

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt s sadjem in granolo.
    • Malo drugače: Omleta z gobami, špinačo in sirom.
    • Fine dining: Zeliščna omleta s svežimi šparglji in parmezanom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riž s šparglji.
    • Malo drugače: Rižota s čičeriko in pečeno zelenjavo.
    • Fine dining: Bučkina juha s popečenimi pinjolami in svežo meto (enostavno pripravljeno, večje porcije).
  • Večerja:
    • Klasično: Pire krompir s pečeno zelenjavo.
    • Malo drugače: Tofujev curry z basmati rižem.
    • Fine dining: Kremna bučna juha s popečenimi bučnimi semeni.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Tretji teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Četrti teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail