Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 3. teden v marcu

Tukaj so predlogi za vsak dan v tednu, ki bodo zagotovo osvežili vašo prehransko rutino.

Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 3. teden v marcu

Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za sladkorne bolnike, ki so tudi mesojedci.

Pomlad prinaša sveže in zdrave sestavine, ki so odlične za uravnavanje krvnega sladkorja. Naš jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar.

Uživajte v pomladnih okusih, hkrati pa skrbite za svoje zdravje.

Tedenski jedilnik za marec: 3. teden (16. - 23. marec)

Vsak obrok ponuja dve možnosti: eno z osnovnimi, znanimi kombinacijami za udobje in preprostost ter drugo z nenavadnimi, a zanimivimi kombinacijami za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega.

Vsaka jed je zasnovana tako, da je prehransko popolna in zagotavlja uravnoteženo prehrano.

Za tretji teden marca vam predstavljamo jedilnik, ki združuje osnovne in nove okuse pomladi, pri čemer vsak obrok vključuje sezonske sestavine.

Ponedeljek

Zajtrk
Osnovna: Skutine palačinke s svežimi jagodami in malo medu.
Nova: Avokadov toast z rdečo čebulo in kaprami.

Kosilo
Osnovna: Solata iz mlade špinače, kozjega sira, orehov in balzamičnega preliva.
Nova: Juha iz pečene buče s kokosovim mlekom in svežim koriandrom.

Večerja
Osnovna: Losos na žaru s pečeno zelenjavo in limoninim maslom.
Nova: Zelenjavni stir-fry s tofu in sojino omako, postrežen z basmati rižem.

Prigrizek
Osnovna: Jabolko narezano na rezine s cimetom.
Nova: Humus s pečeno rdečo papriko in svežimi kumarami za pomakanje.

Torek

Zajtrk
Osnovna: Ovseni kosmiči z mlekom, narezano banano in oreščki.
Nova: Zeleni smoothie z avokadom, špinačo, kivijem in limeto.

Kosilo
Osnovna: Grška solata s svežim paradižnikom, kumaro, olivami, feto in olivnim oljem.
Nova: Hladne testenine s pestom iz rukole, pečenimi pinjolami in svežim parmezanom.

Večerja
Osnovna: Piščančja prsa polnjena z ricotto in špinačo, postrežena z mediteransko zelenjavo.
Nova: Pečena cvetača s turškimi začimbami, postrežena z jogurtovo omako in granatnim jabolkom.

Prigrizek
Osnovna: Grški jogurt z medom in sezonskim sadjem.
Nova: Narezek svežih redkvic in češnjevih paradižnikov s pestom za pomakanje.

Sreda

Zajtrk
Osnovna: Beljakovinske palačinke z naribanim jabolkom in medom.
Nova: Opečen polnozrnat kruh z avokadom in postrvjo.

Kosilo
Osnovna: Solata s pečenim piščancem, avokadom in mango, prelita z limetinim prelivom.
Nova: Kremna juha iz pastinaka s praženimi lešniki na vrhu.

Večerja
Osnovna: Pečen brancin s česnom, peteršiljem in olivnim oljem, postrežen s pečenim krompirjem.
Nova: Vegetarijanska paella z artičokami, papriko in grahom.

Prigrizek
Osnovna: Oreščki in suho sadje.
Nova: Pečena čičerika s papriko in morsko soljo.

Četrtek

Zajtrk
Osnovna: Jajčna omleta s špinačo, paradižnikom in feto.
Nova: Chia puding z mandljevim mlekom in svežimi gozdnimi sadeži.

Kosilo
Osnovna: Solata iz kvinoje s češnjevimi paradižniki, kumaro in feto, prelita z limoninim prelivom.
Nova: Rdeča leča dal s kokosovim mlekom in naan kruhom.

Večerja
Osnovna: Pečene piščančje prsi z rožmarinom in limono, postrežene z mlado špinačo.
Nova: Veganski burgerji iz črnega fižola s sladkim krompirjem in avokadovo salso.

Prigrizek
Osnovna: Skodelica svežih borovnic.
Nova: Zelenjavni čips s pečenim česnovim dipom.

Petek

Zajtrk
Osnovna: Grški jogurt s svežimi malinami in granolo.
Nova: Smoothie bowl z acai jagodami, granolo, kokosom in svežim sadjem.

Kosilo
Osnovna: Caprese solata s svežo mocarelo, paradižnikom in baziliko.
Nova: Sveži vietnamski zavitki s škampi, avokadom in hoisin omako.

Večerja
Osnovna: Domači piščančji kebabi na žaru s tzatziki omako in pita kruhom.
Nova: Quinoa solata s pečeno bučo, špinačo, feto in pečenimi semeni.

Prigrizek
Osnovna: Kruhki s kremnim sirom in svežim drobnjakom.
Nova: Datlji polnjeni z mandljevo pasto in posuti z neslano pistacijo.

Sobota

Zajtrk
Osnovna: Sendvič s šunko, sirom in svežo solato.
Nova: Bagel z lososom, kremnim sirom, rdečo čebulo in kaprami.

Kosilo
Osnovna: Solata s pečenim lososom, avokadom in svežo solato.
Nova: Indijski chickpea chana masala s basmati rižem in svežim koriandrom.

Večerja
Osnovna: Špageti carbonara s panceto in parmezanom.
Nova: Ravioli s špinačo in ricotto v masleni žajbljevi omaki.

Prigrizek
Osnovna: Jabolčne rezine s kikirikijevim maslom.
Nova: Sladki krompirjevi čipsi s tahini dipom.

Nedelja

Zajtrk
Osnovna: Klasična francoska omleta s svežimi zelišči.
Nova: Vegan palačinke s sirupom iz modrih borovnic in svežo meto.

Kosilo
Osnovna: Solata Niçoise s tuno, krompirjem, stročjim fižolom in trdo kuhanimi jajci.
Nova: Bulgur solata s pečeno zelenjavo, granatnim jabolkom in limoninim prelivom.

Večerja
Osnovna: Pečena jagnjetina z rožmarinom, česnom in mladim krompirjem.
Nova: Tofu stir-fry z brokolijem, papriko in sezamovimi semeni, postrežen z jasminovim rižem.

Prigrizek
Osnovna: Grški jogurt z medom in pečenimi orehi.
Nova: Avokadov mousse s kakavom in medom za sladko razvajanje.


Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 1. teden v marcu

Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 2. teden v marcu

Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 4. teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail