Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 2. teden v marcu
Ta jedilnik za drugi teden marca prinaša sveže ideje in okuse, ki bodo obogatili vašo pomladno prehrano.
Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za sladkorne bolnike, ki so tudi mesojedci.
Pomlad prinaša sveže in zdrave sestavine, ki so odlične za uravnavanje krvnega sladkorja. Naš jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar.
Uživajte v pomladnih okusih, hkrati pa skrbite za svoje zdravje.
Tedenski jedilnik za marec: 2. teden (8. - 15. marec)
Vsak obrok ponuja dve možnosti: eno z osnovnimi, znanimi kombinacijami za udobje in preprostost ter drugo z nenavadnimi, a zanimivimi kombinacijami za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega.
Vsaka jed je zasnovana tako, da je prehransko popolna in zagotavlja uravnoteženo prehrano.
Za drugi teden marca vam predstavljamo jedilnik, ki združuje osnovne in nove okuse pomladi, pri čemer vsak obrok vključuje sezonske sestavine.
Ponedeljek
Zajtrk
Osnovna: Jogurt z mešanim sezonskim sadjem in granolo.
Nova: Kokosovi palačinki z limonino skuto in svežimi malinami.
Kosilo
Osnovna: Solata s pečenim korenčkom, rdečo čebulo in čičeriko.
Nova: Zavitki iz riževega papirja s kozicami, mango in svežo meto.
Večerja
Osnovna: Domači piščančji gyros s tzatzikijem in svežo zelenjavo v tortilji.
Nova: Ratatouille z jajčevcem, bučkami in paradižnikom na polenti.
Prigrizek
Osnovna: Skodelica svežih jagod.
Nova: Endivija s kremnim sirnim namazom in orehi.
Torek
Zajtrk
Osnovna: Kuhana jajca s polnozrnatim kruhom in avokadom.
Nova: Smoothie iz gozdnih sadežev z dodatkom proteina in lanenih semen.
Kosilo
Osnovna: Solata iz belega fižola, rukole in sušenih paradižnikov.
Nova: Soba rezanci s sezonsko zelenjavo in sezamovim prelivom.
Večerja
Osnovna: Pečen piščanec s timijanom, limono in mladim krompirjem.
Nova: Veganske polpete iz čičerike in sladkega krompirja s tahini omako.
Prigrizek
Osnovna: Hrustljav korenček in kumare s humusom.
Nova: Pečene hruške s kozjim sirom in medom.
Sreda
Zajtrk
Osnovna: Ovsena kaša z banano in cimetom.
Nova: Ricotta toast s figami in kapljico balzamičnega kisa.
Kosilo
Osnovna: Piščančja solata s paradižnikom, kumaro in feta sirom.
Nova: Zelenjavna minestrone juha s pestom in polnozrnatim kruhom.
Večerja
Osnovna: Brancin na žaru, postrežen s paradižnikovo salso.
Nova: Čičerikin curry s sladkim krompirjem, postrežen z rjavim rižem.
Prigrizek
Osnovna: Sveže narezana paprika s skuto.
Nova: Zamrznjen jogurt s svežim sadjem in granolo.
Četrtek
Zajtrk
Osnovna: Jajca s paradižnikom, čebulo in papriko.
Nova: Veganski chia puding z mandljevim mlekom, kakavom in kokosom.
Kosilo
Osnovna: Solata s piščancem, koruzo in avokadom.
Nova: Pečena cvetača s čilijem, limeto in koriandrom.
Večerja
Osnovna: Špageti s česnom, olivnim oljem in svežim peteršiljem.
Nova: Quiche z divjimi šparglji in karamelizirano čebulo.
Prigrizek
Osnovna: Narezana jabolka s cimetom.
Nova: Krekerji s semeni, namazani s kremnim avokadovim namazom.
Petek
Zajtrk
Osnovna: Toast z maslom in medom ter skodelica sveže stisnjenega pomarančnega soka.
Nova: Matcha latte s kokosovim mlekom in vegan rogljički.
Kosilo
Osnovna: Solata iz tune, črnih oliv in sveže rdeče čebule.
Nova: Pesto testenine s svežo baziliko, pinjolami in češnjevimi paradižniki.
Večerja
Osnovna: Pečene piščančje prsi s herbes de Provence, servirane z dušeno špinačo.
Nova: Tajska rdeča curry juha s kokosovim mlekom, tofu in zelenjavo.
Prigrizek
Osnovna: Grški jogurt z medom in orehi.
Nova: Carpaccio iz rdeče pese s feta sirom in rukolo.
Sobota
Zajtrk
Osnovna: Klasični beljakovinski shake s banano in mlekom.
Nova: Palačinke iz ajdove moke z ricotto in svežimi borovnicami.
Kosilo
Osnovna: Solata Caprese s svežo mocarelo, paradižnikom in baziliko.
Nova: Falafel kroglice na solatni posteljici z jogurtovo omako.
Večerja
Osnovna: Losos na žaru s pečeno zelenjavo (bučke, paprika, čebula).
Nova: Veganski bolognese s špageti iz bučk in lečo.
Prigrizek
Osnovna: Oreščki in suho sadje.
Nova: Mini pice na jajčevcih s paradižnikovo omako in svežim bazilikom.
Nedelja
Zajtrk
Osnovna: Kuhana jajca in popečen polnozrnat toast z maslom.
Nova: Veganska omleta iz čičerikine moke s svežo zelenjavo.
Kosilo
Osnovna: Piščančji file na žaru, serviran s kvinojo in svežo paradižnikovo salso.
Nova: Zelenjavne polnjene paprike s kvinojo, črnim fižolom in avokadovo salso.
Večerja
Osnovna: Riž s piščancem in zelenjavo po azijsko.
Nova: Veganska paella s čičeriko, artičokami in rdečo papriko.
Prigrizek
Osnovna: Preprost sadni krožnik s sezonskim sadjem.
Nova: Zelenjavne palčke (korenje, kumare) s pikantnim tahini prelivom.
Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 1. teden v marcu
Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 3. teden v marcu
Pomladni tedenski jedilnik za sladkornega bolnika - 4. teden v marcu