Slastni ravioli: 50+ enostavnih receptov
Vsak recept je okusen in enostaven za pripravo, ponuja pa raznolike okuse, ki bodo zadovoljili vaše brbončice tako za kosilo kot za večerjo.
Ravioli recepti
- Ravioli s svežo paradižnikovo omako in baziliko
- Ravioli s pestom iz svežega špinača in pinjolami
- Ravioli s piščančjim nadevom in kremno gobovo omako
- Pečeni ravioli z rikoto in šparglji
- Ravioli s kremasto lososovo omako
- Ravioli z gorgonzolo, hruško in orehi v masleni omaki
- Ravioli s tartufato omako in pečeno cvetačo
- Ravioli s špinačnim in ricotta nadevom ter praženimi gobami v česnovo-smetanovi omaki
- Ravioli z jajčevcem, paradižnikom in mozzarello v pečici
- Ravioli s kozicami, čilijem in česnom v limonini smetanovi omaki
- Ravioli s tartufi, pečeno bučo in hrustljavimi ocvirki
- Ravioli s kremasto omako iz popečenih pistacij, češnjevih paradižnikov in bazilike
Ravioli z smetanovo omako
- Ravioli z ocvrtimi gobami in smetanovo omako: Ocvrite gobe (npr. šampinjoni, jurčki) v maslu in česnu, nato dodajte smetano, malo gorčice in sveže nasekljan peteršilj. Zmešajte s kuhanimi ravioli.
- Ravioli s šunko, grahom in smetanovo omako: Na maslu prepražite na kocke narezano šunko in kuhan grah. Dodajte smetano, sol, poper in malo naribanega muškatnega oreščka. Zmešajte s kuhanimi ravioli.
- Ravioli z lososom in smetanovo omako: Na maslu prepražite koščke lososa, nato dodajte smetano, malo limonine lupinice, sveži drobnjak, sol in poper. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s pečenim piščancem in smetanovo omako: Pečenega piščanca narežite na trakove, dodajte smetano, malo gorčice, strt česen, sol, poper in nasekljan peteršilj. Zmešajte s kuhanimi ravioli.
- Ravioli z bučo, špinačo in smetanovo omako: Na maslu prepražite kocke pečene buče in kuhano špinačo. Dodajte smetano, malo česna, sol, poper in sveži timijan. Zmešajte s kuhanimi ravioli.
- Ravioli s pečenimi paradižniki, čebulo in smetanovo omako: Pečene češnjeve paradižnike prepražite z na kolute narezano čebulo, dodajte smetano, malo balsamičnega kisa, sol, poper in svežo baziliko. Zmešajte s kuhanimi ravioli.
- Ravioli s šparglji in smetanovo omako s česnom in limono: Na maslu prepražite narezane šparglje, dodajte smetano, strt česen, limonino lupinico, sol, poper in drobno sesekljan sveži peteršilj. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s šunko in smetanovo omako z žajbljem: Na maslu prepražite kocke šunke, dodajte smetano, sesekljan žajbelj, sol, poper in malo naribanega muškatnega oreščka. Zmešajte s kuhanimi ravioli.
- Ravioli s čičeriko in smetanovo omako z ingverjem in kurkumo: Prepražite čičeriko na olivnem olju, dodajte smetano, strt ingver, kurkumo, sol, poper in malo kokosovega mleka za kremno teksturo. Omako prelijte čez kuhane ravioli.
- Ravioli z artičokami, paradižniki in smetanovo omako z baziliko: Na maslu prepražite narezane artičoke in cherry paradižnike, dodajte smetano, sesekljano svežo baziliko, sol, poper in malo limoninega soka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s šparglji in smetanovo omako s suhimi paradižniki in pinjolami: Na maslu prepražite narezane šparglje, dodajte smetano, sesekljane suhe paradižnike, pinjole, sol, poper in malo naribanega parmezana. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s klobaso in smetanovo omako z rdečo papriko in žafranom: Prepražite narezano klobaso, dodajte smetano, sesekljano rdečo papriko, ščepec žafrana, sol, poper in malo limoninega soka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s pečenim jajčevcem, rdečo papriko in smetanovo omako z olivami: Pečen jajčevec in rdečo papriko narežite na trakove, dodajte smetano, sesekljane olive, sol, poper, česen in sveži timijan. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s kozicami in smetanovo omako s čilijem in limetinim sokom: Na maslu prepražite kozice z dodatkom sesekljanega čilija, nato dodajte smetano, sok ene limete, sol, poper in drobno sesekljan koriander. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s piščancem in smetanovo omako s karijem: Na maslu prepražite koščke piščanca, dodajte smetano, karijevo začimbno mešanico, drobno sesekljan ingver, sol, poper in malo kokosovega mleka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s špinačo in smetanovo omako z gorgonzolo in orehi: Na maslu prepražite kuhano špinačo, dodajte smetano, zdrobljeno gorgonzolo, grobo sesekljane orehe, sol, poper in ščepec muškatnega oreščka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s pečenimi jurčki in smetanovo omako z belim vinom: Pečene jurčke narežite na rezine, dodajte smetano, belo vino, sol, poper, česen in nasekljan peteršilj. Omako prelijte čez kuhane raviole.
- Ravioli s šparglji in smetanovo omako z limonsko travo: Na maslu prepražite na trakove narezane šparglje, dodajte smetano, nasekljano limonsko travo, limonin sok, sol, poper in sveži koriander. Omako prelijte čez kuhane raviole.
Gratinirani ravioli
Tu je nekaj dodatnih idej za gratinirane raviolije.
- Gratinirani ravioli s popečeno klobaso in paradižnikovo omako: Kuhane raviolije premešajte s popečeno klobaso (lahko uporabite italijansko ali pikantno klobaso), dodajte paradižnikovo omako, potresite z naribanim sirom (npr. mocarelo ali parmezanom) in pecite v pečici, dokler sir ne postane zlato rjav.
- Gratinirani ravioli s pečeno cvetačo, brokolijem in sirom: Kuhane raviolije zmešajte s pečeno cvetačo in brokolijem, dodajte kremno omako (iz mešanice smetane, naribanega sira, česna in drobnjaka), potresite z dodatnim sirom in pecite v pečici, dokler ne dobite lepe zlatorjave skorje.
- Gratinirani ravioli s pečenimi gobicami, šalotko in parmezanom: Kuhane raviolije premešajte s pečenimi gobicami (npr. šampinjoni, jurčki), drobno narezano šalotko, kremno omako (iz smetane, česna, drobnjaka) ter naribanim parmezanom. Pecite v pečici, dokler ne dobite hrustljave skorje.
- Gratinirani ravioli z mesom in šampinjoni: Nadevane raviolije položite v pekač, jih prelijte z omako iz smetane, paradižnikove mezge, sesekljanih šampinjonov, sesekljanega česna, soli in popra, potresite z naribanim sirom in pecite, dokler ne dobijo zlatorjave skorje.
- Gratinirani ravioli s pečeno bučo, špinačo in feta sirom: Kuhane raviolije zmešajte s pečeno bučo in kuhano špinačo, dodajte feta sir, kremno omako (iz smetane, česna, soli, popra) ter potresite z drobtinami in naribanim sirom. Pecite v pečici, dokler ne postanejo zlato rjavi.
- Gratinirani ravioli s pečenim jajčevcem, papriko in mozzarello: Kuhane raviolije zmešajte s pečenim jajčevcem, narezano papriko in kremno omako (iz smetane, česna, origana), dodajte rezine mozzarelle na vrhu in pecite v pečici, dokler se sir ne stopi in postane zlatorjav.
- Gratinirani ravioli s popečenimi šparglji, paradižnikom in cheddar sirom: Kuhane raviolije premešajte s popečenimi šparglji, narezanim paradižnikom, kremno omako (iz smetane, česna, soli, popra) ter potresite s cheddar sirom. Pecite v pečici, dokler ne dobite hrustljave skorje.
Ravioli z mesom
- Ravioli s piščancem in pečeno česnovo smetanovo omako: Na maslu prepražite koščke piščanca, dodajte sesekljan česen in smetano ter kuhajte, da se omaka zgosti. Postrezite s kuhanimi ravioli in potresite s svežim peteršiljem.
- Pečeni ravioli z mešanim mesom in paradižnikovo omako: Nadevane raviolije popecite v ponvi, dokler ne postanejo hrustljavi. Nato jih prelijte s paradižnikovo omako z dodatkom mletega mesa (lahko uporabite govedino, svinjino ali mešano meso) ter potresite s svežo baziliko.
- Ravioli s svinjskim ragujem: Pripravite svinjski ragu z drobno sesekljanim svinjskim mesom, čebulo, česnom, korenčkom, zeleno in paradižnikovo omako. Servirajte ga s kuhanimi ravioli in potresite s svežim timijanom.
- Ravioli s pečenim jagnječjim mesom in bazilikino smetanovo omako: Pečeno jagnječje meso narežite na tanke trakove in postrezite na vrhu kuhanih raviolov. Omako pripravite iz smetane, sesekljane bazilike, česna, soli in popra.
- Ravioli z govejim golažem: Pripravite goveji golaž z govejim mesom, čebulo, papriko, paradižnikovo omako in začimbami po okusu. Postrezite ga s kuhanimi ravioli in potresite z nasekljanim peteršiljem.
- Pečeni ravioli z mletim puranom in kremno omako: Raviolije napolnite s prepraženim mletim puranom in zelenjavo po izbiri, nato jih popecite v ponvi. Omako pripravite iz smetane, drobno narezane čebule, česna, zelišč in začimb ter jo prelijte čez pečene raviolije.
- Ravioli z mesno bolonjsko omako: Pripravite klasično bolonjsko omako z mletim mesom, paradižnikovo omako, čebulo, česnom, korenčkom in zelišči. Servirajte jo s kuhanimi ravioli in potresite s parmezanom.
- Ravioli s pečenimi piščančjimi prsi in kremasto špinačno omako: Pečene piščančje prsi narežite na rezine in jih postrezite na kuhanih raviolih. Omako pripravite iz smetane, špinače, česna, soli, popra in malo muškatnega oreščka.
- Ravioli z govejim stroganofom: Pripravite goveji stroganof z narezanim govejim mesom, čebulo, gobami, smetano, gorčico, Worcestershire omako in začimbami. Servirajte ga s kuhanimi ravioli.
- Ravioli z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki: Pripravite mesne kroglice iz mletega mesa (lahko uporabite govedino, svinjino ali purana) in jih postrezite s paradižnikovo omako ter kuhanimi ravioli.
- Pečeni ravioli s pečenim jagnjetinim mesom in metino smetanovo omako: Pečeno jagnječje meso narežite na koščke in postrezite na pečenih raviolih. Omako pripravite iz smetane, sesekljane mete, limoninega soka, česna, soli in popra.
- Ravioli s pečenim svinjskim mesom in dijonsko gorčično omako: Pečeno svinjsko meso narežite na rezine in ga postrezite na kuhanih raviolih. Omako pripravite iz smetane, dijonske gorčice, drobnjaka, česna, soli in popra.
- Ravioli z mešano morsko hrano v smetanovi omaki: Pripravite omako iz smetane, belega vina, česna, limonine lupine, soli in popra ter jo prelijte čez kuhane raviole, ki so napolnjeni z mešano morsko hrano (kozice, školjke, lignji).
Ravioli z piščancem
- Pečena piščančja prsa s sirovimi ravioli in paradižnikovo omako: Piščančja prsa spečemo in narežemo na rezine. Kuhane sirne raviole prelijemo s paradižnikovo omako in postrežemo s pečenimi piščančjimi rezinami.
- Piščančji ravioli s smetano in gobami: Koščke piščanca in raviolije skuhamo in prelijemo s kremno omako, ki smo ji dodali prepražene gobe. Postrežemo kot glavno jed.
- Gratinirani piščančji ravioli s šparglji: Raviolije zložimo v pekač, jih prelijemo s smetanovo omako in dodamo pečene šparglje ter piščanca. Potresemo s sirom in gratiniramo v pečici.
- Piščančji ravioli s pestom in češnjevim paradižnikom: Kuhane raviolije premešamo s pestom in dodamo piščanca ter polovice češnjevega paradižnika. Jed postrežemo s svežo baziliko.
- Ravioli piščancem in z limono ter kaprami: Raviolije prelijemo s smetanovo limonino omako, v katero smo dodali kapre ter dodamo pečenega piščanca. Postrežemo s svežim peteršiljem.
Neobičajne, a okusne jedi z ravioli
- Ravioli s tartufato omako in popečeno slanino: Kuhane raviolije prelijemo s tartufato omako, ki ji dodamo hrustljavo popečeno slanino. Okrasimo s svežim drobnjakom ali parmezanom.
- Kozji sir in rdeča pesa ravioli s pistacijo omako: Raviolije napolnimo z mešanico kozjega sira in kuhanega pireja rdeče pese. Postrežemo jih s pistacijino omako, ki smo jo pripravili s pistacijami, smetano in svežim timijanom.
- Jabolko in hruška ravioli s karamelnim maslom: Raviolije napolnimo s sladko mešanico narezanih jabolk, hrušk in cimeta. Postrežemo jih s karamelnim maslom in dodamo drobno sesekljane orehe za hrustljavost.
- Ravioli s kari piščancem in kokosovo omako: Kuhane raviolije prelijemo s kari piščancem in gosto kokosovo omako, ki smo ji dodali limetin sok, čili in koriander. Jed okrasimo s svežimi koriandrovimi listi.
- Ravioli s čokoladno omako in orehi: Raviolije napolnimo s sladko čokoladno kremo in postrežemo s toplimi ravioli. Za okusno kontrastno omako zmešamo stopljeno temno čokolado s sladko smetano in dodamo grobo sesekljane orehe.
- Ravioli z limonino omako in jagodami: Kuhane raviolije prelijemo z osvežilno limonino omako, ki ji dodamo sveže jagode, malo sladkorja in limonino lupinico. Jed postrežemo kot sladko in sadno glavno jed.
- Ravioli s šparglji in karamelizirano čebulo: Raviolije napolnite s šparglji in karamelizirano čebulo, nato pa jih prelijte s hladno omako iz jogurta, limoninega soka, drobno sesekljanega drobnjaka in soli.
- Ravioli s krvavico in jabolkom v žafranovi smetanovi omaki: Kuhane raviolije prelijte z žafranovo smetanovo omako, ki ji dodate kuhano krvavico in narezano jabolko. Jed postrežite s popečenimi drobtinami kruha za hrustljavost.
- Ravioli s pečenimi bučkami in kumarami v zeliščni limonini omaki: Raviolije napolnite s pečenimi bučkami in kumarami ter jih prelijte z omako iz olivnega olja, limonine lupinice, drobnjaka, mete, soli in popra.
- Ravioli s tuno in črnim fižolom v avokadovi smetanovi omaki: Kuhane raviolije prelijte z avokadovo smetanovo omako, ki ji dodate kuhano tuno, črn fižol, česen, limonin sok, sol in poper. Okrasite s koščki avokada.
- Ravioli s pečeno klobaso in sladko hruško v pikantni čilijevi omaki: Raviolije napolnite s pečeno klobaso in karamelizirano hruško, nato pa jih prelijte s pikantno čilijevo omako iz paradižnikove mezge, čilija, česna, sladkorja in kisa.
- Ravioli s feto sirom, suhimi paradižniki in pinjolami v balzamični omaki: Raviolije napolnite s feto sirom, suhimi paradižniki in pinjolami, nato pa jih prelijte z balzamično omako iz balzamičnega kisa, medu, olivnega olja, soli in popra.
- Ravioli s kozicami v limonini omaki: Kuhane raviolije prelijte z limonino omako, pripravljeno iz masla, limoninega soka, drobno nasekljane čebule in peteršilja ter dodajte kuhane kozice. Okrasite z naribano limonino lupinico.
- Ravioli s tartufi in gorgonzolo: Napolnite raviolije s tartufovimi olupki in gorgonzolo, nato jih prelijte s smetano, dodajte ščepec muškatnega oreščka in jih gratinirajte v pečici. Okrasite s svežim drobnjakom.
- Ravioli s piščančjo jetrno omako: Pripravite piščančjo jetrno omako s čebulo, česnom, timijanom, smetano in sherryjem ter jo prelijte čez kuhane raviolije. Okrasite s svežo ščepko peteršilja.
- Ravioli s hruškami in panceto v rdečem vinu: Napolnite raviolije s kuhano hruško in hrustljavo popečeno panceto, nato jih prelijte s reduciranim rdečim vinom, dodajte ščepec cimeta in timijana ter jih postrezite s parmezanom.
- Ravioli s pesto kremo in ocvrto špinačo: Pripravite kremno omako iz smetane, pinjol, parmezana in bazilikinega pesta ter jo prelijte čez kuhane raviolije. Postrezite jih z ocvrto špinačo in dodajte sveži ščepec popra.
- Ravioli s čičeriko in karijem v kokosovi omaki: Napolnite raviolije s čičeriko in karijevim praškom, nato jih prelijte s kokosovo smetano, dodajte ščepec kajenskega popra in svežega koriandra ter postrezite s stisnjenim limoninim sokom.