Njoki v smetanovi omaki: 30+ preprostih receptov
Pred vami so enostavni recepti z njoki in pa ideje kaj postreči zraven.
Njoki v smetanovi omaki recept
💡
Za priloge izberite lahkotne in sveže stranske jedi, ki bodo uravnotežile kremnost omake:
💚 Zelena solata s prelivom iz limoninega soka in oljčnega olja.
💚 Pečena zelenjava, kot so češnjevi paradižniki, brokoli ali šparglji, za nekaj hrustljavosti in svežine.
💚 Kuhana zelenjava na pari, kot so baby korenčki ali francoski stročji fižol.
💚 Zelena solata s prelivom iz limoninega soka in oljčnega olja.
💚 Pečena zelenjava, kot so češnjevi paradižniki, brokoli ali šparglji, za nekaj hrustljavosti in svežine.
💚 Kuhana zelenjava na pari, kot so baby korenčki ali francoski stročji fižol.
- Klasični njoki v česnovi parmezanovi smetanovi omaki: njoke postrezite z bogato omako iz česna, parmezana in smetane. Dodajte pečenega piščanca ali popražene škampe za beljakovine.
- Njoki z gobovo smetanovo omako: njoke prelijte z omako iz popraženih gob, česna, timijana in smetane. Postrezite s na pari kuhanim stročjim fižolom ali s hrustljavo zeleno solato.
- Njoki s špinačo in gorgonzolino omako: kremasta omaka iz gorgonzole in ovenele špinače. Ponudite s svežo paradižnikovo solato.
- Njoki v kremasti pesto omaki: pesto iz bazilike zmešajte s smetano za bogato omako in pomešajte z njoki. Okrasite s praženimi pinjolami in postrezite z pečeno zelenjavo.
- Njoki s smetanovo omako iz sušenih paradižnikov: v gladko smetanovo omako dodajte nasekljane sušene paradižnike za sladko in kislo aromo. Dodajte pečene beluši kot prilogo.
- Njoki v bučni smetanovi omaki: smetanova omaka s pirejem iz buče in žajblja za jesensko navdahnjeno jed. Zraven se prileže preprosta solata iz rukole z vinaigretto.
- Njoki s prekajenim lososom v koper-smetanovi omaki: koščki prekajenega lososa v smetanovi omaki s koprom za elegantno jed. Postrezite s popraženo špinačo ali trakci bučke.
- Njoki s smetanovo omako iz pečene rdeče paprike: pečene rdeče paprike zmešajte v smetanovo omako za živahen in sladek okus. Dodajte popražen ohrovt ali blitvo na strani.
- Njoki s smetanovo omako štirih sirov: zmešajte mocarelo, gorgonzolo, parmezan in fontino s smetano za razkošno omako. Postrezite s prilogo maslenega graha in korenja.
- Njoki v kremasti cajun omaki: začinite svoje njoke s smetanovo omako s cajun začimbami. Dodajte andujillo klobaso ali piščanca s cajun začimbami za dodaten okus. Poleg ponudite solato iz kumar.
- Njoki z omako iz modrega sira: dodajte nariban modri sir v smetanovo omako in prelijte po kuhanih njokih. Kot prilogo lahko postrežete rdečo peso in rukolo.
- Njoki s smetanovo omako in praženim porom: pražen por in nekaj sesekljanega svežega rožmarina dodajte v smetanovo omako, ki jo prelijete čez njoke.
- Njoki z omako alfredo in brokolijem: klasično alfredo omako obogatite s poparjenim brokolijem in jo postrezite z njoki.
- Njoki z limonino smetanovo omako: fino naribano lupinico ene limone in soka dodajte v smetanovo omako za svež pridih.
- Njoki z omako iz pečene čebule: karamelizirano pečeno čebulo zmešajte s smetano in prelijte čez njoke. Dodajte pečene češnjeve paradižnike za barvo in okus.
- Njoki v rahlo pikantni smetanovi omaki s papriko: nekaj dimljene paprike in čilija dodajte v smetanovo omako za nežen pikanten okus.
- Njoki s smetanovo omako in svežimi zelišči: veliko svežega peteršilja, bazilike in majarona vmešajte v smetanovo omako in postrezite z njoki.
- Njoki z rukolo in orehi v smetanovi omaki: V smetanovo omako dodajte svežo rukolo in grobo sesekljane orehe ter premešajte z njoki.
- Njoki z omako iz kozjega sira in špinače: Zmešajte kremni kozji sir in svežo špinačo v smetanovo omako in prelijte čez njoke.
- Njoki s smetanovo omako in svežim paradižnikom: Dodajte sveže narezane koščke paradižnika v smetanovo omako tik preden omako združite z njoki.
- Njoki z artičokami v smetanovi omaki: V omako dodajte marinirane artičoke, malo limoninega soka in premešajte s kuhanimi njoki.
- Njoki s kremastim koromačem in oranžno omako: Dodajte praženi koromač in malo pomarančnega soka v smetanovo omako za osvežujoč okus.
- Njoki s smetanovo omako in praženimi bučkami: Na hitro popražite bučke, dokler niso zlato rjave in jih vključite v smetanovo omako.
- Njoki s kremasto omako s češnjevcem in baziliko: Češnjevce prerežite na pol in popražite z malo česna, nato dodajte smetano in svežo baziliko.
- Njoki s kremasto omako in svežo meto: Svežo meto in limonin sok dodajte v smetanovo omako za zanimiv, svež okus.
- Njoki s piščancem in pečenimi češnjevci: Piščančje prsi narežite na koščke, jih popražite in dodajte smetanovi omaki skupaj s pečenimi češnjevimi paradižniki.
- Njoki s piščancem in smetanovo omako z rukolo: Kuhane njoke premešajte s piščancem v smetanovi omaki in tik pred serviranjem vmešajte svežo rukolo.
- Njoki s piščancem v smetanovi omaki s šparglji: Dodajte na pari kuhane šparglje v smetanovo omako s piščancem za zelenjavni pridih.
- Njoki s piščancem in smetanovo omako s porom in slanino: Na drobno narezan por in slanino popražite do hrustljavosti, nato dodajte piščanca in smetanovo omako.
- Njoki s pikantnim piščancem in koruzo v smetanovi omaki: V omako dodajte piščanca, ki ste ga začinili s Cajun začimbami in zrna sladke koruze.
- Njoki s piščancem v smetanovi omaki s pečeno papriko in olivami: Nasekljano pečeno papriko in izkoščičene oljke dodajte v smetanovo omako s piščancem za mediteranski okus.
- Njoki s piščancem v dimljeni paprikini smetanovi omaki: Piščanca začinite z dimljeno papriko, nato pa ga premešajte z njoki in smetano, začinjeno s ščepcem dimljene paprike.