Panirani kaneloni
Kaneloni so odlična ideja za kosilo. Prebirajte naše ideje za različne nadeve in kaj postreči zraven.
Kaneloni recept
Sestavine
- Palačinke po receptu
- 200 g naribanega sira (npr. gavda ali mocarela)
- 100 g narezane šunke (po želji, lahko tudi brez)
- Bela moka za valjanje
- Drobtine za ovoj
- 2 jajci, razžvrkljani
- Sol po okusu
- Olje za cvrtje
Priprava
- Priprava palačink: Pripravite palačinke po vašem najljubšem receptu. Ko so še tople, jih obložite s sirom in narezano šunko, nato jih zvijte v rolice. Pazite, da so vsi robovi lepo zapognjeni navznoter. Da kaneloni ne bodo preveliki, palačinko z nadevom prerežite na pol.
- Priprava za paniranje: Pripravite tri krožnike, dva plitva oziroma ravna in enega globokega. Na enega stresemo moko, na drugega drobtine, tretjega pa uporabimo za razžvrkljana jajca, ki jih lahko rahlo začinimo s soljo.
- Paniranje: Vsako palačinko najprej povaljajte v moki, nato jo potopite v razžvrkljana jajca, in na koncu enakomerno povaljajte še v drobtinah. Po potrebi panirajte dvakrat, po enakem postopku.
- Cvrtje: V globokem loncu dobro segrejte olje. Kanelone ocvrite, dokler ne dobijo zlatorjave barve na vseh straneh.
- Postrežba: Ocvrte cannellone položite na krožnik, obložen s kuhinjskimi brisačkami, da odteče odvečno olje.
Servirajte jih tople na krožniku in po želji postrezite s prilogo po vašem okusu, recimo z tatarsko omako.
Izkušnje
Izbira sira in šunke: Uporabite kakovosten nariban sir, kot je gavda ali mocarela, za bogat in kremast okus. Pri izbiri šunke raje uporabite narezano šunko, da bo lažje enakomerno porazdeljena.
Palačinke po vašem okusu: Pripravite palačinke po vašem najljubšem receptu. Lahko eksperimentirate tudi z ajdovimi ali pa špinačnimi palačinkami.
Zvijanje z natančnostjo: Pri zvijanju palačink pazite, da so vsi robovi lepo zapognjeni navznoter. To bo preprečilo uhajanje nadeva med paniranjem in ohranilo lepo obliko kanelonov.
Temperatura olja za cvrtje: Dobro segrejte olje, vendar naj ne bo prevroče. Optimalna temperatura olja bo preprečila, da bi se panirani cannelloni prehitro zapečejo ali preveč absorbirajo olje.
Postopek Paniranja: Enakomerno spanirajte vsako palačinko. Poskrbite, da bodo vsi deli dobro obloženi z moko, jajci in drobtinami za hrustljav zunanji sloj.
Uporabite sveža jajca: Za paniranje uporabite sveža jajca in jih rahlo začinite s soljo. Sveža jajca bodo zagotovila, da se drobtine dobro oprimejo in ustvarijo hrustljav ovoj.
Priloga po vašem okusu: Servirajte panirane cannellone s prilogo po vašem okusu. Lahko izberete svežo solato, paradižnikovo omako ali pesto.
Priloge
- Sveža zelena solata: Osvežite obrok s skledo sveže zelene solate, ki jo lahko začinite z olivnim oljem in balzamičnim kisom.
- Paradižnikova omaka: Paradižnikova omaka se odlično poda k paniranim cannellonom in doda kiselkasto noto.
- Pesto: Pesto iz bazilike, pinjol in parmezana bo dopolnilo okus jedi s svojo aromatično svežino.
- Krompirjev pire: Klasična priloga s krompirjevim pirejem bo dodala kremoznost jedi.
- Cvetačni pire: Pire iz cvetače bo nudil lahkotno in zdravo alternativo krompirjevemu pireju.
- Rukola s pinjolami in parmezanom: Poskusite svežo rukolo z dodatkom praženih pinjol in naribanega parmezana za popoln kontrast.
- Hruške v karamelni omaki: Zapečene hruške v karamelni omaki prinašajo sladko noto, ki se odlično ujema s slanimi kaneloni.
- Mangova salsa: Pripravite mangovo salso z dodatkom čilija in limetinega soka za eksotičen okus.
- Gratiniran brokoli z mandlji: Brokoli, gratiniran z mandlji, bo dodal hrustljavost in svežino.
- Medeno gorčična omaka: Pripravite omako iz medu in gorčice za sladko-pikantno spremljavo, ki bo popestrila okus kanelonov.
- Bučna krema s slanino: Sladka bučna krema s hrustljavimi koščki slanine ali salame prinaša presenetljiv okus.
Različni nadevi za kanelone
Če se naveličate sira in šunke, poskusite te nadeve za kanelone:
- Špinača in feta: Zmešajte špinačo in feto za svež, zelenjavni nadev. Dodajte malo sesekljanega česna za dodaten okus.
- Losos in šparglji: Kombinacija lososa in špargljev bo prinesla morsko aromo s svežim in slanim okusom. Dodajte nekaj kisle smetane za kremasto teksturo.
- Ricotta in šampinjoni: Mehek okus ricotte se odlično ujema z okusom šampinjonov. Lahko dodate še malo naribanega parmezana za dodaten okus.
- Pesto nadev: Pripravite nadev s pestom, pinjolami in naribanim parmezanom. Ta kombinacija bo dodala osvežujočo in aromatično noto.
- Kaneloni z mletim mesom: Klasičen nadev iz bolognese omake bo jed naredil bogato in srčno. Dodajte malo svežih zelišč za svežino.
- Ricotta in špinača z gorgonzola omako: Kombinacija ricotte in špinače, obogatena z gorgonzolino omako, bo ustvarila intenziven in poln okus.
- Buča in žafran: Kuhan pire buče začinite s ščepcem žafrana za okusno in barvito različico nadeva.
- Jajčevci in paradižnik: Narezani jajčevci z dušenim paradižnikom bodo ustvarili okusen nadev s pridihom sredozemske kuhinje.
- Gobova rižota: Pripravite bogato gobovo rižoto in jo uporabite kot nadev za cannellone. Dodajte nekaj sveže peteršilja za svežino.
- Pečeno piščančje meso z šparglji: Narezano piščančje meso z dodatkom špargljev bo prineslo lahko in beljakovinsko bogato različico nadeva.
Pri eksperimentiranju z različnimi nadevi se prepričajte, da so sestavine dobro pripravljene, da se nadev enakomerno porazdeli v kanelonih. Kombinacije so lahko skoraj neskončne, zato se igrajte z okusi in odkrijte svoje najljubše!
Omake
- Paradižnikova omaka s baziliko: Pripravite klasično paradižnikovo omako, ki ji dodate sesekljano svežo baziliko. Ta omaka bo jedi dodala svežino in pikanten okus.
- Omaka z gorgonzolo: Stopite gorgonzolo v ponvici in jo zmešajte z malo smetane. Ta omaka bo dodala kremasto in bogato dimenzijo okusa.
- Rukolin pesto: Pripravite pesto iz rukole z dodatkom pinjol in parmezana. Ta omaka bo jedi prinesla pikanten in aromatičen okus.
- Gobova omaka z smetano: Dušite gobe v smetani s česnom in čebulo. Ta omaka bo dodala kremasto in umami noto k jedi.
- Omaka z limono: Pripravite omako iz svežega limoninega soka, masla in sesekljanega peteršilja. Ta omaka bo dodala osvežujoč in kiselkast okus.
- Česnovo maslo z zelišči: Stopite maslo s sesekljanim česnom in svežimi zelišči, kot so timijan, origano in peteršilj. To omako lahko pokapljate po jedi za aromatičen okus.
- Kisla smetana z gorčico: Zmešajte kislo smetano z dijonsko gorčico za omako s kremasto in pikantno noto.
- Omaka z papriko: Pripravite omako iz paradižnika, paprike in čebule za hranljivo stransko jed.
- Avokadova krema: Zmešajte zrel avokado s kislo smetano, limoninim sokom in soljo. Ta omaka je hranljiva in ima osvežujočo noto.
- Sojino medena omaka: Zmešajte sojino omako s česnom, ingverjem in medom. Ta omaka bo jedi dodala slano-sladko kombinacijo okusov.
Pri izbiri omake se osredotočite na to, kateri okusi bi najbolje dopolnili nadev kanelonov in ustvarili ravnotežje. Eksperimentirajte z različnimi kombinacijami in odkrijte svojo najljubšo!