Enostaven tedenski jedilnik za hujšanje - Četrti teden v marcu
Za četrti teden v marcu smo pripravili jedilnik z okusnimi in enostavnimi jedmi, ki vsebujejo sestavine, ki so takrat na voljo in hitro pripravljene.
Pozdravljeni v našem shujševalnem pomladnem jedilniku za vsejedce.
Naš jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar. 😋
Tedenski jedilnik za marec: Četrti teden (23. - 29. marec)
Tedenski jedilnik, oblikovan z mislijo na hujšanje, vključuje uravnotežene, lahke obroke s poudarkom na sezonskih sestavinah, ki so na voljo v marcu.
Vsak dan ponuja dve možnosti: klasično in malo drugače, da zadovolji različne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.
Ponedeljek
- Zajtrk:
- Klasično: Ovseni kosmiči s svežimi jagodami.
- Malo drugače: Jogurt z granolo in rezinami hruške.
- Kosilo:
- Klasično: Tuna solata s paradižnikom in olivami.
- Malo drugače: Solata s piščancem, papriko in feta sirom.
- Večerja:
- Klasično: Pečena piščančja prsa z zelenjavo.
- Malo drugače: Pečen losos s šparglji.
Torek
- Zajtrk:
- Klasično: Polnozrnati toast s kremnim avokadom.
- Malo drugače: Ovseni kosmiči s kokosovim mlekom in rozinami.
- Kosilo:
- Klasično: Rižota s šparglji.
- Malo drugače: Quinoa s pečeno zelenjavo.
- Večerja:
- Klasično: Pečena piščančja bedra s pečeno bučko.
- Malo drugače: Tofu stir-fry s sezonsko zelenjavo.
Sreda
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt z medom in oreščki.
- Malo drugače: Palačinke iz banan in mandljeve moke.
- Kosilo:
- Klasično: Pire iz cvetače s pečenim lososom.
- Malo drugače: Quinoa solata s tuno.
- Večerja:
- Klasično: Pire krompir s puranjimi zrezki.
- Malo drugače: Pečeni piščančji zrezki s pečeno papriko in bučko.
Četrtek
- Zajtrk:
- Klasično: Skuta s sadjem.
- Malo drugače: Ovseni kruh s tuno in avokadom.
- Kosilo:
- Klasično: Solata s piščancem in zelenjavo.
- Malo drugače: Rižota s šparglji in gobami.
- Večerja:
- Klasično: Pečeni piščančji zrezki s pečeno brokolijevo omako.
- Malo drugače: Losos iz pečice s čičerikino solato.
Petek
- Zajtrk:
- Klasično: Polnozrnati toast s kremnim maslom in rezinami paradižnika.
- Malo drugače: Jogurt z lanenimi semeni in rezinami breskve.
- Kosilo:
- Klasično: Rižota s šparglji in paradižnikom.
- Malo drugače: Tofujeva solata s pikantno papriko.
- Večerja:
- Klasično: Pečena piščančja prsa s pečenim krompirjem.
- Malo drugače: Gratinirana bučka z mocarelo in paradižnikom.
Sobota
- Zajtrk:
- Klasično: Jogurt z granolo in svežimi jagodami.
- Malo drugače: Skutin kruh s kumarico in posušenimi paradižniki.
- Kosilo:
- Klasično: Riž s piščancem in zelenjavo.
- Malo drugače: Pečen krompir s čičerikino solato.
- Večerja:
- Klasično: Pečena piščančja bedra s pečeno bučko.
- Malo drugače: Pečen losos z zelenjavno quinojo.
Nedelja
- Zajtrk:
- Klasično: Omleta z zelenjavo.
- Malo drugače: Smoothie s špinačo, banano in mandljevim maslom.
- Kosilo:
- Klasično: Solata s tuno in paradižnikom.
- Malo drugače: Rižota s šparglji in pečeno papriko.
- Večerja:
- Klasično: Pire krompir s pečenimi piščančjimi prsimi.
- Malo drugače: Zapečeni puranji zrezki z bučnim pirejem.
Enostaven tedenski jedilnik za hujšanje - Prvi teden v marcu
Enostaven tedenski jedilnik za hujšanje - Drugi teden v marcu
Enostaven tedenski jedilnik za hujšanje - Tretji teden v marcu