Ajdova kaša v solati
Ta osvežujoča ajdova solata je odlična kot priloga ali lahek obrok. Uživajte!
Recept za solato s ajdovo kašo
Sestavine
- 1 skodelica ajdove kaše
- 2 skodelici vode
- Sol po okusu
- 2 korenčka, na drobno narezana
- 1 rdeča paprika, nasekljana
- 1 kumara, nasekljana
- 1 rdeča čebula, nasekljana
- 2 žlici svežega peteršilja, nasekljanega
- 1/4 skodelice olivnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 1 žlica gorčice
- Sol in poper po okusu
Navodila
- Ajdova kaša kuhanje: Ajdovo kašo operite pod tekočo vodo in skuhajte v dveh skodelicah vode s ščepcem soli. Kuhajte približno 15-20 minut, dokler ni mehka, nato jo odcedite in ohladite.
- Medtem ko se ajdova kaša ohlaja, pripravite zelenjavo. V večji skledi zmešajte narezane korenčke, papriko, kumaro, rdečo čebulo in svež peteršilj.
- V ločeni posodi pripravite preliv. Zmešajte olivno olje, jabolčni kis, gorčico ter sol in poper po okusu. Dobro premešajte, da se sestavine združijo.
- Ohlajeno ajdovo kašo dodajte k zelenjavi v skledi.
- Prelijte s pripravljenim prelivom in nežno premešajte, da se vse sestavine enakomerno prekrijejo s prelivom.
- Solato postavite v hladilnik in pustite, da se ohladi vsaj 30 minut pred serviranjem.
- Pred serviranjem lahko po želji dodate še sveže liste peteršilja za okras.